English    Česky    Español
  • Kompletní imigrační proces a poradenství

  • Trvalý pobyt a pracovní povolení

  • Druhé občanství (naturalizace), cestovní pas

  • Založení obchodní společnosti, podnikání

  • Otevření osobního i firemního bankovního účtu

  • Zastoupení zahraniční obchodní společnosti

7 kroků jak se stát občanem Dominikánské republiky

Publikováno dne

"Sedm kroků, které můžou změnit Váš život k dokonalosti - sníte o životě v Karibiku?"

1. krok - Rozhodnutí ke změně

Během posledních pár let se Dominikánská republika stala domovem velkého počtu zahraničních investorů a celých rodin přicházejících ze zahraničí.

Jaké jsou hlavní důvody proč si vybrat Dominikánskou republiku?

  • Velice stabilní ekonomika
  • Neomezené obchodní možnosti v oblasti výroby, průmyslu, služeb, turistiky, exportu a importu
  • Krásné teplé počasí po celý rok
  • Různorodá a na mnohých místech stále nedotknutá panenská příroda
  • Příjemné a vstřícné obyvatelstvo

2. krok - Příprava dokumentů k podání Vaší žádosti o rezidenci

Jaké dokumenty jsou potřeba k podání žádosti o Dominikánskou trvalou rezidenci a pracovní povolení?

  • Lékařská prohlídka prováděná doktory přímo na imigračním úřadě
  • Kopie všech stránek Vašeho cestovního pasu
  • Sérii fotografií zepředu a z profilu
  • Notářsky ověřený a legalizovaný rodný list
  • Dominikánský občan, který je vyžadován lokálními úřady jako osobní garant pro Vaši žádost
  • Poštovní adresa na území Dominikánské republiky

3. krok – Imigrační proces

Je důrazně doporučeno zahájit proces imigrace co nejdříve, jakmile dorazíte do země a maličko se usadíte, protože výhodou je, že lze začít již v rámci turistického víza. Prvním krokem je navštívit imigrační úřad se všemi dokumenty pro žádost a projít lékařskou zkouškou (test krve a rentgen plic). V okamžiku přijetí Vaší kompletní dokumentace na imigračním oddělení dostanete přidělené čtyř místné registrační číslo (což je zároveň identifikační číslo žádosti v systému imigračního úřadu) a s tímto číslem můžete ihned začít pracovat nebo podnikat v Dominikánské republice, protože jste oficiálně považován za osobu, která má své již imigraci v procesu.

Tip! Je vhodné vzít sebou na imigrační úřad osobu španělsky mluvící, zaměstnanci jsou velice vstřícní a většinou mluví anglicky, ale španělštinou opravdu věci urychlíte.

4. krok - Usazení se v nové zemi

Nyní máte chvíli čas se usadit a zařídit si pohodlí ve Vašem novém domově.

Jelikož je Dominikánská republika ostrov, má své specifické problémy - opravdu spolehlivé dodávky energie nebo vody dosud nebylo dosaženo. Když si pronajímáte, kupujete byt nebo dům, vždy se zeptejte na alternativní zdroje: Planta (naftový generátor), Inversor (záložní zdroj na baterie - jako počítačová UPS) a Tinaco (vodní nádrž umístěná na střeše budovy). Když vypadne elektřina na 2-3 hodiny, je opravdu vhodné mít zálohu pro běh základních spotřebičů (světlo, lednice, televize, atd.).

Tip! Najděte si místního obyvatele, aby Vám pomohl s inzeráty na byty či domy, rozhodně dostane lepší ceny než Vy.

5. krok - Obchodní společnost

Čas na dokončení Vaší rezidence se může lišit od 3 do 4 měsíců od podání žádosti. Můžete využít tento čas k otevření dominikánské obchodní firmy s bankovním účtem, vyřídit případné speciální licence, jako je import a export léku nebo jiných kontrolovaných produktů země.

Co potřebujete k otevření obchodní společnosti s bankovním účtem?

  • Podle nového obchodního zákona Dominikánské republiky je možné, aby obchodní firmu vlastnily pouze dvě osoby (z původních sedmi)
  • kopie pasu nebo Vašich nových dominikánskych "cedulí"
  • Obchodní poštovní adresu na území Dominikánské republiky

6. krok - Naturalizace (státní občanství)

Žijete v novém prostředí a kultuře, máte nový život, obchodní společnost a nové zkušenosti. Zamilovali jste se do Dominikánské republiky a chcete se stát plnohodnotným občanem se všemi právy a výhodami této země?

Obyčejně můžete požádat o Dominikánské občanství po dvou letech, co jste održeli trvalý pobyt v zemi, ale podstatnou výhodou je skutečnost, že nemusíte být fyzicky v zemi po celou dobu (narozdíl od jiných zemí v Karibiku). Existují také různé výjimky ze strany Dominikánských úřadů, například v případě zahraničních investorů, kteří můžou zkusit zažádat o Dominikánské občanství prakticky po roce.

Co získáte Dominikánským státním občanstvím?

  • Plné občanství a ne pouze takzvané "ekonomické" občanství, jaké nabízí většina Karibských států a států Střední Ameriky
  • Stejná práva jako rozený Dominikánec s jedinou vyjímkou - nemůžete kandidovat a být zvolen prezidentem země
  • Volná cestovní víza například do Izraele, Japonska, Jižní Koreje, Uruguaye, Argentiny, Hondurasu, Peru, Ekvádoru a dalších
  • Vaše Dominikánské ID "cédula de identidad" bude vyměněna za novou, stejnou jakou má rozený Dominikánský občan
  • Nový Dominikánský rodný list
  • Nový Dominikánský cestovní pas

7. krok - Poslední krok je Váš první krok k tomu stát se občanem Dominikánské republiky

Vypadá to celé jako složitý proces? Ale ve skutečnosti je to opravdu snadné, vše co musíte udělat je obrátit se důvěrou na profesionály, kteří Vám velice rádi při všech krocím budou pomáhat a asistovat s jakýmkoliv problémem kdykoliv budete potřebovat.

Změňte svůj život již dnes, navštivte naše stránky: www.caribe-lawyers.com

Záložky a sdílení
Permanentní odkaz:

Kontaktní informace

Poštovní adresa
Companies House SRL
(Caribe-Lawyers.com)

Solazar Business Centre
Piso 12, Officina 12B
Calle Gustavo Mejía Ricart No. 54
Ensanche Naco
Santo Domingo, D.N.
Dominikánská republika
Pracovní doba
Od 9:00 hodin do 17:00 hodin
Aktuální čas: 10:09 hodin
Mezinárodní telefonní číslo
+1 (829) 946-5986
+1 (809) 948-6289 (fax)
E-mailová adresa
info@caribe-lawyers.com
info@companieshousedr.com

Internetové stránky
www.caribe-lawyers.com